Huisbereidingen

Huisbereidingen, Gezond en Voordelig

Apotheek Brielfarma beheerst de kunst om geneesmiddelen te bereiden. Deze kunde blijft zich ontwikkelen in functie van de nieuwste technologieën en hedendaagse technieken. Wij zijn specialist in het maken van magistrale bereidingen. Dit is ons vakmanschap! Voor uw gezondheid en portefeuille zijn bereidingen dus een grote troef!

Een gepersonaliseerde behandeling wanneer een standaardoplossing niet voldoet.

Een magistrale bereiding is een geneesmiddel op maat, dat beantwoordt aan specifieke noden van de patiënt. Het kan een zalfje zijn, een capsule, siroop of zetpil… Het geneesmiddel wordt in de officina zorgvuldig bereid door de apotheker en is vaak minder duur dan de klassieke geneesmiddelen die op de markt worden gebracht.

Sommige patiënten zijn allergisch of gevoelig voor bepaalde bestanddelen in een geneesmiddel. Andere patiënten hebben het moeilijk om pillen in te slikken. En soms heeft men gewoon een erg specifieke behoefte die niet altijd met een standaardoplossing kan worden behandeld.

In zulke gevallen kunnen wij een geneesmiddel op maat maken, een behandeling die volledig wordt afgestemd op de noden van de patiënt: een magistrale bereiding.

Apotheek Brielfarma beschikt over de nodige expertise om zo’n geneesmiddel op maat te bereiden. Dit gebeurt op basis van een voorschrift van de arts. Binnen de muren van de officina bereiden wij die gepersonaliseerde behandeling op basis van strikte bereidingsregels en nauwkeurige formules die wetenschappelijk gevalideerd zijn.

Apotheek Brielfarma en onze huisbereidingen

Een aantal van onze huisbereidingen zijn geneesmiddelen die hetzelfde bestanddeel bevatten als de originele producten. Ze hebben dezelfde werking maar zijn voordeliger met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

We hebben huisspecialiteiten ontwikkeld binnen de wettelijke protocols tegen diverse kwaaltjes. Hiervoor zijn we gekend. Ze kunnen een meerwaarde betekenen voor kwalen waarvoor geen geschikt medicijn op de markt is.

Naast een ruim assortiment van specialiteiten afkomstig van bekende laboratoria, bieden we ook een ruim assortiment huisspecialiteiten aan, die we zelf samengesteld en bereid hebben:

 

 • Brielfarma pijnstiller: Een combinatiepijnstiller met paracetamol 250mg; Propyfenazon 250mg; Coffeïne 46mg.
 • Brielfarma reisziekte: Een combinatie van een anti-emetica samen met cinnarizine tegen de duizeligheid. Vergelijkbaar met de vroeger Touristil.
 • Brielfarma neusspray: Een sterk ontzwellende neusspray voor kortdurend gebruikt.
 • Brielfarma rugpijn/spierpijn: Dit geneesmiddel bevat een pijnstiller namelijk 500 mg paracetamol en een spierontspanner 250 mg chloorzoxazone.
 • Brielfarma buikpijn: een combinatie van een pijnstiller met een middel tegen krampen.
 • Birelfarma rheumacrème: Een heel verwarmende crème met capsicum.
 • Brielfarma darmontsmettend. Zorgt voor een lokale ontsmetting van de darm zoals Ercefuryl.
 • Brielfarma maagzuurcaps. Deze capsule geven een snelle verlichting bij opkomend maagzuur.
 • Brielfarma combinatiezalf: Deze zalf met zowel cortisone, antibiotica en antimycotische effecten heeft een vergelijkbare samenstelling als de mycolog crème.
 • Brielfarma creme bij insectenbeten. Deze kalmerende crème geeft een onmiddellijke verlichting van  jeuk en irritatie.
 • Brielfarma misselijkheid. Deze capsule werken ideaal bij misselijkheid en hebben een vergelijkbaar effect als primperan.

OVER ONS

Apotheek Brielfarma in Baasrode is specialist op het vlak van farmaceutische zorg en eveneens een Zorgpuntapotheek. U kan bij ons terecht voor uitgebreid advies en begeleiding bij thuiszorg en thuiszorgmaterialen. Comfortabel thuis blijven wonen is een belangrijke pijler voor ouderen en hierbij willen we u optimaal ondersteunen.

Onze apotheek heeft eveneens een uitgebreid gamma aan cosmetica en verzorgingsproducten. We adviseren u bij het gebruik van de producten die passen bij uw lichaam en huid. Vraag ons steeds vrijblijvend om advies zodat u de juiste keuze maakt voor een gezond lichaam en gezonde huid. Levenskwaliteit is naast zorg een fundament van de apotheek.

Contact Details

 Brielfarma
    Provinciale Baan 79
    9200 Baasrode

052 33 46 12
info@brielfarma.be
www.brielfarma.be
BTW: BE 0817.319.624
APB: 420203

Openingsuren

MA – VR:
7.30u – 12.30u 13.30u – 19u

ZA: 7.30u – 12.30u