Bedplassen is vervelend, zowel voor de ouders als voor het kind. Gelukkig verdwijnt het probleem meestal vanzelf wanneer het kind iets ouder wordt. Ondertussen kan je deze tips al eens proberen.

1. Laat je kind veel drinken overdag maar stop daarmee een uur voor bedtijd.
Vermijd wel drankjes die cafeïne bevatten zoals cola, thee, koffie of warme choco want die werken diuretisch.

2. Moedig je kind overdag regelmatig aan om  een plasje te gaan doen.
Zorg er ook voor dat je kind nog eens plast voor het naar bed gaat en dat het ’s nachts gemakkelijk bij het toilet kan.

3. Probeer te werken met een beloningssysteem.
Niet voor het al dan niet in bed plassen, want daar heeft het kind geen controle over. Maar je kunt je kind wel belonen wanneer het overdag voldoende drinkt en er zelf aan dacht om nog een plasje te doen voor het slapen gaan.

Het is zeer belangrijk dat je het kind niet straft wanneer het in bed plast. Dat zou alleen maar nog meer stress veroorzaken, wat aanleiding kan geven tot nog meer bedplassen.
Als je kind het er echt moeilijk mee heeft, vraag je beter advies aan de huisarts.

OVER ONS

Apotheek Brielfarma in Baasrode is specialist op het vlak van farmaceutische zorg en eveneens een Zorgpuntapotheek. U kan bij ons terecht voor uitgebreid advies en begeleiding bij thuiszorg en thuiszorgmaterialen. Comfortabel thuis blijven wonen is een belangrijke pijler voor ouderen en hierbij willen we u optimaal ondersteunen.

Onze apotheek heeft eveneens een uitgebreid gamma aan cosmetica en verzorgingsproducten. We adviseren u bij het gebruik van de producten die passen bij uw lichaam en huid. Vraag ons steeds vrijblijvend om advies zodat u de juiste keuze maakt voor een gezond lichaam en gezonde huid. Levenskwaliteit is naast zorg een fundament van de apotheek.

Contact Details

 Brielfarma
    Provinciale Baan 79
    9200 Baasrode

052 33 46 12
info@brielfarma.be
www.brielfarma.be
BTW: BE 0817.319.624
APB: 420203

Openingsuren

MA – VR:
7.30u – 12.30u 13.30u – 19u

ZA: 7.30u – 12.30u