Individuele Medicatiebegeleiding

Wat is individuele medicatiebegeleiding?

Sommige geneesmiddelen moet u maar één keer per dag innemen, andere een half uur voor het ontbijt, nog andere om de twee dagen, … Het is soms moeilijk het overzicht te behouden. Toch is het juiste geneesmiddel op het juiste ogenblik erg belangrijk voor een goede werking van de medicatie.

Als u veel pillen moet nemen, en fouten wil vermijden, kunnen wij u daarbij helpen. Individuele medicatiebegeleiding is dan zinvol. Wij verpakken de geneesmiddelen per innamemoment. Zo zit alle medicatie die u ‘s morgens moet nemen mooi samen verpakt. Hetzelfde gebeurt voor de geneesmiddelen die u ‘s middags, ‘s avonds of net voor het slapengaan moet innemen.

Je persoonlijk medicatieoverzicht

We helpen u om het overzicht over uw medicatie te behouden, zodat uw gezondheid optimaal blijft. Daarom maken we voor al onze patiënten een duidelijk medicatieoverzicht.

 

Dit is een handig geheugensteuntje voor thuis of bij opname in het ziekenhuis. Bovendien bevat het ook extra informatie zoals waarvoor het geneesmiddel precies dient. Het is ook een nuttig communicatiemiddel tussen de verschillende zorgverleners (huisarts, thuisverpleging, specialist…).
Waak er mee over dat het overzicht steeds actueel blijft en neem het mee bij elk doktersbezoek.

Individuele medicatievoorbereiding (IMV)

Bij individuele medicatievoorbereiding verpakken we uw medicatie per innamemoment. Individuele medicatievoorbereiding is een veilige en eenvoudige manier om uw medicatie in te nemen.

  • Veilig, omdat onder toezicht van uw apotheker en in overleg met uw arts, uw medicatie wordt beheerd en herverpakt.
  • Eenvoudig, omdat u zakjes krijgt waarin al uw medicatie in de juiste volgorde van inname klaar zit. U ontvangt een medicatierolletje voor een week.

Wat kan u zelf doen?

  • Ga zoveel mogelijk bij uw huisapotheker Apotheek Brielfarma. Zo kunnen wij het overzicht houden van alle belangrijke aspecten van uw geneesmiddelengebruik.
  • Vertel uw apotheker welke geneesmiddelen en producten u zonder voorschrift gebruikt. Zo kan ermee rekening gehouden worden bij het opstellen van uw medicatieschema.
  • Breng uw apotheker op de hoogte van elke wijziging in de medicatie.
Interesse? Geef ons een seintje en we maken met u een afspraak om alle praktische aspecten te bespreken.

OVER ONS

Apotheek Brielfarma in Baasrode is specialist op het vlak van farmaceutische zorg en eveneens een Zorgpuntapotheek. U kan bij ons terecht voor uitgebreid advies en begeleiding bij thuiszorg en thuiszorgmaterialen. Comfortabel thuis blijven wonen is een belangrijke pijler voor ouderen en hierbij willen we u optimaal ondersteunen.

Onze apotheek heeft eveneens een uitgebreid gamma aan cosmetica en verzorgingsproducten. We adviseren u bij het gebruik van de producten die passen bij uw lichaam en huid. Vraag ons steeds vrijblijvend om advies zodat u de juiste keuze maakt voor een gezond lichaam en gezonde huid. Levenskwaliteit is naast zorg een fundament van de apotheek.

Contact Details

 Brielfarma
    Provinciale Baan 79
    9200 Baasrode

052 33 46 12
info@brielfarma.be
www.brielfarma.be
BTW: BE 0817.319.624
APB: 420203

Openingsuren

MA – VR:
7.30u – 12.30u 13.30u – 19u

ZA: 7.30u – 12.30u