We maken het tijdens de donkere dagen graag gezellig binnen in plaats van het gure winterweer te trotseren. Dat ‘cocoonen’ en het gebrek aan zonlicht doet ons vitamine D-gehalte tussen pakweg oktober en maart drastisch dalen. Het is echter belangrijk om dat vitamine D-gehalte op peil te houden. Vitamine D heeft immers een positieve invloed op ons immuunsysteem en onze natuurlijke weerstand, extra belangrijker tijdens de donkere dagen. Het is dus aan te raden om extra vitamine D in te nemen via bijvoorbeeld Fultium vitamine D3. Met een blauw pilletje per dag, heb je meteen je aanbevolen dagelijkse dosis zon binnen.

Te weinig vitamine D tijdens de donkere dagen

Vitamine D wordt ook wel de ‘zonnevitamine’ genoemd: maar liefst 2/3 van de vitamine D wordt aangemaakt in de huid via de zon. In België is het in de lente en zomer tussen 11u en 15u optimaal om vitamine D op te nemen omdat de stand van de zon dan ideaal is.
Maar tussen oktober en maart zitten we ingepakt in jas, muts en sjaal. Buitenkomen tussen 11u en 15u is ook minder vanzelfsprekend. Bovendien zijn de UV-stralen en het aantal uur zonlicht onvoldoende om voldoende vitamine D aan te maken.

Waar haal ik mijn dosis vitamine D dan tijdens de wintermaanden?

Tijdens de donkere wintermaanden moeten we dus op zoek naar een andere manier dan de zon om aan onze dagelijkse dosis vitamine D te komen. Kan dat dan niet via de voeding? Vette vis, eieren en orgaanvlees bevatten wel vitamine D, maar ruim onvoldoende om aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid te komen.
Het is dan ook aan te raden om je natuurlijk vitamine D-gehalte aan te vullen met supplementen zoals Fultium vitamine D3. Dit voedingssupplement voldoet aan alle voorwaarden voor een optimale opname van vitamine D.
  • Fultium vitamine D3 bevat vitamine D3, de meest krachtige vorm van vitamine D.
  • Fultium vitamine D3 moet je dagelijks innemen: op die manier houd je de vitamine D-waarde in het bloed constant
  • Fultium vitamine D3 zijn capsules op basis van olie: zo neem je vitamine D beter op
Dankzij Fultium vitamine D3 blijft je immuunsysteem dus op peil en blijf je stralen, ook tijdens de donkere dagen.
bron:www.gezondheid.be  ingezonden mededeling: EG Consumer Care

OVER ONS

Apotheek Brielfarma in Baasrode is specialist op het vlak van farmaceutische zorg en eveneens een Zorgpuntapotheek. U kan bij ons terecht voor uitgebreid advies en begeleiding bij thuiszorg en thuiszorgmaterialen. Comfortabel thuis blijven wonen is een belangrijke pijler voor ouderen en hierbij willen we u optimaal ondersteunen.

Onze apotheek heeft eveneens een uitgebreid gamma aan cosmetica en verzorgingsproducten. We adviseren u bij het gebruik van de producten die passen bij uw lichaam en huid. Vraag ons steeds vrijblijvend om advies zodat u de juiste keuze maakt voor een gezond lichaam en gezonde huid. Levenskwaliteit is naast zorg een fundament van de apotheek.

Contact Details

 Brielfarma
    Provinciale Baan 79
    9200 Baasrode

052 33 46 12
info@brielfarma.be
www.brielfarma.be
BTW: BE 0817.319.624
APB: 420203

Openingsuren

MA – VR:
7.30u – 12.30u 13.30u – 19u

ZA: 7.30u – 12.30u